6.10.2016

HER ŞERDE BİR HAYIR VARDIR DERLER.... PEKİ YA BAŞKALARI İÇİN HALA ŞERSE ?

2011 Yılında avukatlıktan hakimliğe geçiş sınavına girmek için başvurmuştum. Önümde bir aydan kısa bir süre vardı. Gerekli belgeleri hazırlamak ve ders materyallerini temin etmek de bu süreye dahil. 24 saatlik günün en az 18-20 saati çalıştım. Çok fazla anlam yüklemiştim bu sınava. Artık kazanınca boyum mu uzayacaktı, başım göğe mi erecekti bilemiyorum :) Büyük şehirde yaşıyordum ama çalıkuşu misali, Anadolu'nun ücra bir ilçesinde görev yapacak olma ihtimali bile sevimli geliyordu.  Sınav günü geldi çattı. Gayet rahat ve kendimden emin   başladım . Matemetiğim iyiydi ama 2 soru harici diğerlerini yapamadım. Cevabından emin olduğum  bir kaç soruya yanlış cevap verdim.  Sınav sonrasında  sürenin  yetmediğinden şikayet edenler epey çoktu, oysa ben 25 dakika önce bitirmiştim. Soruları   tartışırken bir çok soruya verdiğim cevabı geçtim, sorunun kendisini hatırlamıyordum. Mülakata girmek için 70 almak gerekiyordu, 63,5 alarak kalmıştım. Aman bi üzüldüm bi üzüldüm, anlatamam. Üşenmesem depresyona girecektim..O derece düşünün. 
Kimilerine göre darbe,kimilerine göre kalkışma  bana göre vicdansızlık, ötekine göre vatana ihanet.... adı her ne ise .. İşte malum kara geceden sonra , 2011 yılında sınavı kazanıp hakim / savcı olanların hepsi görevden uzaklaştırıldı, gözaltına alındı,tutuklananlar, görevden ihraç edilenler.... Hatta mülakatı geçemediği için hakim / savcı olamamış bir avukatı, sırf o sınavda yüksek puan aldığı için, soru çaldığı gerekçesiyle gözaltına aldıklarını ikinci ağızdan duydum. 
.....
Bilenleriniz vardır mutlaka, Bornova'da oturuyorum. Ege üniversitesi, Yaşar üniversitesi sayesinde öğrencilerin çoğunlukta olduğu bir yer. Dolayısıyla öğrenci yurtları da oldukça bol. Yurtlardan birinin müdürü anlatmış arkadaşıma. 35 yaşlarında bir bayan temizlik işçisi olmak için başvurmuş. Görüşme neticesinde  işe alınmış, sigortası için gerekli belgeler / bilgiler gönderilmiş..  SSK'dan  " kurumda çalışmaz" minvalinde yazı gelmiş.  Merak edip, kadını çağırmış ve sormuş müdür . Cevap " ben hakimdim. Ancak görevime son verildi. Eşim tutuklu. Çocuklarımın nafakasını kazanmak için bu işe başvurmuştum "  bir hakimin temizlik işçiliğine  düşmesi ne kadar acı demiyeceğim.  Bana göre işin iyisi kötüsü yoktur.  Kazancın haramı helali vardır.  Elbette  psikolojik olarak zor gelmiştir, bilemem. Ama alnının teriyle  para kazanmak isteyen, zor durumda kalan bir kadının tüm çıkış yollarını kapatmak ne derece hakkaniyete uygun , tartışılır. Sadece  bir sınavda yüksek puan almış olmak , " darbeci"  veya " terör örgütü üyesi" damgası  yemek için yeterli midir ? 
Kötü şeyler oluyor....
Kurusu da yaşı da yanıyor.... Dua edelim o yangın  bir an önce sönsün... Masumların başı yanmasın...


27 yorum:

  1. İnanmıyorum yaaa:((( beş puanla sınavı kazanamamak gerçekten kötü:( ama ne demek herkesi yargılamadan, emin olmadan, ispat, delil, kanıt olmadan - ki sen hukuk okumuşsun benden 20 misli daha iyisini bilirsin - Fetocu hain diye yaftalamak? Balyoz'da da öyle yaptılar sonuç hepsi kumpasmış. Hakim olan kadıncağızın temizlik işçiliğine düşmesi hakikaten acı. Ama suçlu değil iftiraysa hem acı, hem yapılan suç ve vicdansızlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında yöntem şu, ispatlayıp içeri atacağımıza, ispatlayıp dışarı çıksınlar...

      Sil
  2. bir yönden şans bir yönden şanssızlık aslında :) hayırlısı buymuş demek ki senin için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi adıma düşünmek içimi rahatlatsaydı keşke...

      Sil
  3. aferin.
    içimdeki ateşi dile getirmişsin.
    bende hep söylüyorum. bu kadar insan aç mı kalacak?
    insan aç kalınca her şey yapar. dağa bile çıkar, hırsız olur.
    aferim, sana. duyarlı bir kadınsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten bir önceki yazımda dediğim gibi, nefesimi tuttum bekliyorum. Sosyal patlamaya doğru bu gidişat.

      Sil
  4. İnşallah canım..bu araa bizim evimiz de Yeşil çamlık'ta;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa izne geldiğinde uğrarsın o zaman :)

      Sil
  5. Dilerim Kurunun yanında yaşların da yandığı bu durum inşallah bir sonuca varır ve herkes hayatına devam eder ne kadar acı günler yaşıyoruz Rabbım her şeyin hayırlısını versin inşallah ...O güzel yüreğini bir kapımı çalak bakalım :) yarın olsun ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar çok boyutlu ki bu olay... Her açıdan gerileme söz konusu. Ekonomi, eğitim, sağlık, dış ilişkiler.... Kıyamet kopmadan kendimizi toplayabiliriz umarım.

      Sil
  6. Sanki işin içinde başka bir şey de var gibi. Fetöcüler haricinde sadece yüksek puan almış, siyasetle alakası olan veya olmayan kişileri bir sebeple alabilirsin içeri: o kişiler çalışmayı ve zekasını kullanmayı seviyorlar. Fakat çoğu insanımız çaba harcayanı sevmez. Tabi bu durum bazılarının da işine geliyor, böyle bir sonuç ortaya çıkıyor.
    Tehlikenin kıyısından dönmüşsün. İnşallah bundan sonra da böylesine talihsiz durumlarla karşılaşmazsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep söylüyorum. 15 Temmuz gecesi ne oldu hiçbir zaman bilemeyeceğiz...Elimizde cevaplanmamış sorular öylece kalakaldık...

      Sil
  7. Eğer o sınavı kazanıp atansaydınız, bugün bu olaylar yine olur muydu bilmiyorum. Ama benimde yaşayıp gözlemlediğim benzer olaylar oldu. Yıllar önce olsun diye çok uğraştığım, gece gündüz dua ettiğim bir olay gerçekleşmedi.O zaman çok üzülmüştüm. Üzerinden 10 yıl geçtikten sonra, Rabbime şükür ediyorum iyi ki olmamış diye. Sanırım ondandır ki, birşey isterken hayırlıysa olsun de diye söyler hep annem.
    Temizlik işçisi için başvuran hanıma gerçekten üzüldüm. Ben bir haksızlık varsa, bu dünyada da, öbür dünyada da mükafatını alacağımıza inanıyorum. O nedenle inşallah eğer haksız yere cezalandırıldıysa, çok daha iyi yerlere gelecektir.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadar insanın canı yandı. Hepsinin masum olduğuna inanmadığım gibi, hepsinin suçlu olduğuna da asla inanmıyorum. Tamam mükafat alacak haksız yere bu muamelelere maruz kalanlar. Ama yaşadıklarını unutabilecekler mi emin değilim.. Benden de sevgiler Hanımefendiciğim :)

      Sil
  8. Avukat ve bornova'da oturduğunu bilmiyordum. Sigortacı ve sığacık değil miydi ikemetgah.
    Yaşadıklarını hangimiz yaşamadık ki. Şimdi de fetö bahanesiyle arada Atatürk'çü vatanseverlerde elemine ediliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sığacık'ı çok sevdiğim ve sık sık andığım için öyle zannetmen normal de, sigortacılık nereden çıktı Levent :)
      Sosyolog olarak sana çok iş düşüyor bu konuda. Nerede hata yapıyoruz , neden mutad olarak darbeyle uğraşıyoruz iyice bi araştırman lazım :)

      Sil
  9. Yorumunuz için ben teşekkür ederim. İlk fırsatta gelip inceleyeceğim blogunuzu..

    YanıtlaSil
  10. "Üşenmesem depresyona girecektim" bu cümlene bayıldım.. Bayana bende üzüldüm, bu günlerde neye nasıl bakacağımı kimi hangi kefeye koyacağımı bilmiyorum.. Tek güvencem ilahi adalet rabbim herkesin karşılığını bir şekilde verir kimsenin hakkı kimsede kalmaz.. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya çok tembelim ben . Soğuktan titriyorum , kalkıp elektrikli sobayı yakamıyorum :)
      Geç gelen adalet ne kadar tatmin edici olur , tartışılır ...

      Sil
  11. Yanıtlar
    1. Sağol deep , gayet iyiyim . Şahsi olarak elbette . Olaylara toplumsal açıdan baktığımda çok iyi olduğum söylenemez ama umudumu yitirmemeye çalışıyorum ..

      Sil
  12. çok üzücü gerçekten de. bu durumların düzelmesi zaman alacağa benziyor. suçsuz insanlara adalet bir an önce ulaşsın inşallah
    yakın oturuyormuşuz canım seninle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henüz dibe batmadık Demirkadın Demir... En azından gidişat bunu gösteriyor.Bakalım,yüzeye çıkarız nasılsa..Hımm Bornova'dasın demek ..

      Sil
  13. melabaaaaaaaaaaa:):) ben geldim :)

    YanıtlaSil