12.04.2016

DEVAMI SİZDE......

İzmir'de yaşıyor olmanın bir çok güzel tarafı vardır. Hatta    İstanbullular gibi,  başka yerde  duramaz, ibreniz  hep İzmir'e  dönük olur.  Bana  göre tek ve en kötü yanı ,  kıştan  yaza geçerken  baharı  teğet  geçer, direkt sıcaklarla boğuşuyor bulursunuz kendinizi. Ama arada benim gibi üstün yetenekliler de yok değildir hani. Baharın yaşanmadığı bir şehirde "bahar yorgunluğu" yaşayanlar :) Bu  konudaki yeteneğim  saygı duyulacak seviyede kabul  de,  başkalarının  hiç mi suçu yok ? Her gün şaşırmayı nasıl beceriyorum  anlamış değilim hala.... 
Alışamadım işte. Alışamayacağım da. 
İsmi lazım değil,  görevi veya mevkisi de... 
Açıklama  şu " 18 yaşındakinin zinasına  karşı çıkamıyorsanız , 7 aylık bebeğe tecavüze  karşı çıkmak , timsahın  gözyaşlarıdır " !!!
Şimdi  yazının devamı  buna ilişkin olacak diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.  Çünkü ne yazarsam yazayım,  duygularımı, öfkemi, üzüntümü, sinirimi, şaşkınlığımı yansıtamayacağım için,  geri kalanını size havale ediyorum..

4 yorum:

  1. aman Allahım ne saçma açıklamalar. küfür etmeyi başarabilmeyi isterdim ancak küfre bile yazık olurdu.
    neyseki izmirdeyiz şehrimiz Türkiyenin en aklı başında ve en güzel şehri. denizimiz rüzgarımız mevsimimiz saygımız rahatımız diğer şehirlerle kıyaslanamaz. Çok şükür.
    bahar yorgunluğu bende de var olacak o kadar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmayan baharın yorgunluğu :)
      İzmir hakkında söylediklerine katılıyorum Demirkadın. Çok şanslıyız ...

      Sil
  2. Sorun "kendinden bildiğini" savunma çabasından kaynaklanıyor bencce. O kadar iler tutar bir tarafı yok ki saçmalamak zorunda kalıyorlar. Aslında "tecavüz yanlıştır, sorumlular, göz yumanlar en ağır şekilde cezalandırılacaktır" deseler sorun böyle ayyuka çıkmayacak. O 45 çocuğun travmasını, 3 yaşındaki yavrunun tecavüz sonucu ölmesini konuşmak yerine böyle kendini bilmezlerle uğraşıyoruz. Marmaray raydan çıkmış. Bence bütün ülke raydan çıktı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tespit oldukça isabetli ve tam yerinde Nalan. Ne yazık ki durum bu. Belki biz de çoğu zaman hatamızı anlamak ve telafi etmek yerine çoğunlukla savunmaya ya da saldırıya geçiyoruz.Ama böylesine önemli bir konuda savunma , sorunun çözümünü / önlenmesini imkansız kılıyor ...

      Sil