22.01.2016

DENEME .. BİR - Kİİİ..

Kaç gündür gelip yazmak istiyor  ama nasıl başlayacağımı bilmiyordum. Hala da bilmediğim için,  saçmalarsam  yapacak bi'şey yok. Zaten  uzak kaldığım bu zaman zarfında, kimlerle muhatap oldum, nasıl konuştum, neler konuştum bir bilseniz.!
Geçen hafta taziyeye gittiğimde,  " bir birimizi hiç kırmadık,  hiç  kötü laf etmedik "  dedi, 55 yıllık hayat arkadaşını  ebediyete uğurlayan kadın.. Vay be dedim,  bunu hayatımda ikinci kez duyuyorum, ilkinde nezaket icabı,  naiflikten kaynaklanan   bir söz demiştim ama, aslı var galiba..İmrendim mi? hayır. Sadece şaşırdım. Tartışma yoksa ilişki de yok bana  göre. Ya da ben kendimi öyle avutuyor(d)um. İnsan  eşiyle, hayat arkadaşıyla, sevdiğiyle.. tartışmadan nasıl  bir ömür geçirir ki ? Neyse, anlatmak istediğim bu değildi zaten. Ama   son dönem aynen böyleyim. konudan konuya atlıyor, başlangıç noktasını  zor buluyorum .  Geçen arkadaşım " sende dikkat dağınıklığı mı var" dedi. Var var, hem de nasıl...
Annemi hatırladım işte o gün.  Sanki daha  3-4  ay olmuş gibi geliyordu ama meğer tam 9  ay olmuş. Zaman  çok hızlı ilerliyor. Şu yokluk / boşluk meselesi işte...
Finaller bitti ve ben yine bütünlemeye  kal(a)madım. Cidden  üzülüyorum. Kalsam daha berbat üzüleceğimi biliyorum ama en azından  enikonu  öğrenirdim.  Bu bitsin, söz  üçüncü üniversitemi   daha ciddiye alacağım :))  Ama bu okul sayesinde  çok güzel insanlarla tanıştım.Tıpkı blog sayesinde tanıdığım güzel insanlar gibi.
Bu gecelik bu kadar...
Zaten deneme  yazısıydı..
Muhtemelen  silinir  sabaha ...

17 yorum:

  1. ooooo kimler de gelmiiiiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Hiç sevmediğim , çok nahoş bulduğum o yorumu bırakmak zorunda kaldım Deep. Ama ne yapayım mecburdum.

      Sil
    2. İyiyim Deep. Gerçekten iyiyim. (Ya da hissizleştim) Sadece biraz uzak durmam gerekiyordu. Aslında hayatım çok yoğundu, mecburiyet ve istek örtüştü bir bakıma. Sen de iyisindir umarım. 4.kitabın çıktı mı ? yolda mı ?

      Sil
  2. Bencsenin yazını okurken sen de benim yazımı okuyormussun..aynı anda..özledim desem..hoş geldin desem..güzel İzmirli ..şu şablon keşke siyah olmasaydı cepten okuyunca gözlerim kayıyor gülüm ..yaz artık tamam mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de özledim.Hem de çokkk.Senin için değiştiririm kiii. Senin blog çok güzel olmuş bu arada.Yazarım elbette.Ama önce biriken yazıları okumam lazım.
      Hoş buldum Sevgim :))

      Sil
  3. burda anlatabilirsin kiiii :) iyiyim yazıyom işte. dördüncü kitap mı. hımmm güzel bişi söledin olabilir belki bakalım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten yazdıkça arada ister istemez kendimi ele veririm ben :) Yazın ya , kitap yazın hepiniz. Ortalıkta öyle kitaplar dolaşıyor ki.İnan üzülüyorum.

      Sil
  4. Hoşgeldin. :)

    Tartışma konusuna gelirsek; bizim evde de öyle kavga gürültü yoktur. Fakat fikir ayrılığı olursa bazen küsülerek :) bazen de konuşup çözüme kavuşturulmaya çalışarak atlatılır. Bunun mutluluk veya mutsuzlukla bir alakası yoktur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbuldum Yolcu :)
      Küsmek aynı evde yaşayanlar için zor olmalı . Yani ben yapamam . Ama belki de , durup düşünmek ve sakinleşmek için iyidir .

      Sil
    2. Küsmek dediğim aslında susmak. İşin uzayıp iyice sarpa sarmaması için bence gerekli. Sonradan insan kendisi söylediklerine pişman olabilir.

      " Birisinin kızdığı birine ok atması ona laf söylemesinden daha hafif bir tepki olur. Çünkü ok hedefini şaşırabilir ama dil şaşırmaz." Süfyan es-Sevrî (r.h.)




      Sil
  5. Tartışma ve kavga ilişkinin tuzu biberi olmalı. Takipteyim... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz Profösör:) Ben de olmalı diyenlerdenim..

      Sil
  6. hoşgeldin....uzun sürdü ara..selamlar

    YanıtlaSil
  7. Hoşgeldin.
    Bir ara ikileme düştüm sandım, acaba yeni postu rüyamdamı gördüm diye.. Neyse gerçekmiş. ((;
    Bende kavgasız, tartışmasız bir ilişkinin olamayacağını savunurum. Olsa bile bir taraf hep alttan alıyordur ve bu daha fecii bir durum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ali, teker teker dolaşıyorum herkesi :) O kadar çok birikmiş ki yazılar ...
      O bir taraf, hep aynı taraf olmasın mümkünse :)

      Sil