26.01.2016

BAŞLIK FALAN YOK !!!!

"Anne, ben büyüğünce  babamı öldürcem  !!!!"

Vefasızlık, sorumsuzluk, patavatsızlık, uyuşukluk vs.  bunları anlarım. Bu kişilikteki insanlarla yaşamak zordur belki, uzun soluklu düşünüldüğünde. Ama  şiddeti  anlayamıyorum.  Fiziksel, psikolojik,   ekonomik ve  diğer türevlerini aklım almıyor.
Bir insan hangi sebeple diğerinin  bile isteye canını yakabilir ?
Nasıl olur da aşağılayabilir ?
Kendisi mükemmel midir ki; başkasının   zaafiyeti, noksanlığı, geç anlaması ya da  algılaması  bahanesiyle saldırıda bulunabilir ? Ve bunu tekrar tekrar,vicdanı sızlamadan nasıl yapabilir ?
Bu kadar basit olmamalı ! Şiddete maruz kalan nasıl atlatamıyorsa bu travmayı,izlerini taşıyorsa ömür boyu, şiddet gösteren de   kolayca sıyrılmamalı bu işten. Ben  iyiliği için yapıyorum,  adam olsun diye yapıyorum  safsatalarına  da  sığınmasın boş yere...
Daha ilkokul  1. sınıfın yarısındaki  oğlu  okumayı sökemedi diye  şiddet uygulayan, gözünden sakınması gereken  evladını döven  adamdır, çocuğuna bu afları söyleten.
Annelik şefkatiyle , yavrularına kıyamadığı için ayrılmak istediğinde , "seni öldürürüm" diye, eşini tehdit eden....
"Adamım"  diye  ortalıkta dolaşan....


9 yorum:

  1. Bunun adı insanlık diğer adı insafsızlık.

    YanıtlaSil
  2. Aile de sevgi olmaması ne acı bir şeydir. Sevginin en çok yoğunlaşması gereken yerdir halbuki aile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ve ailede alınamayan sevginin yeri dolmuyor ne yazık ki..

      Sil
  3. Rabbım hepsini de bildiği gibi yapsın inşallah adamım diye ortalıkta dolaşan erkek bozmaların da ........... canı canları cehenneme

    YanıtlaSil
  4. Aile bir ağacın kökleri sayılır. Ağacın gövdesi ilim, irfar, irşadla terbiye ve tahsil hayatı. Ağacın dalları ve meyvesi de toplumun istifade edeceği, huzur ve mutluluk duyacağı bir mefkuresidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Toplum bu nedenle kin ve nefret dolu Profösör.. Kökler sağlam değil, gövde çürümeye yüz tutmuş, meyveler kurtlu ya da olgunlaşamadan dökülüyor...

      Sil
  5. Bu nasıl bir cehalet.insan öyle yetistirildiği için mi sonun da bu kadar cani olur yoksa gercekten icinde mi vardır asla bilemeyeceğiz.
    böyle insanlara nasıl dayanılır onlarla nasıl başedilebilir ki ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman istiyor, bilinçli anne- baba ve onların yetiştirdikleri çocuklarla başedilebilir ancak..

      Sil