25.01.2016

ADRESSİZ MEKTUP...

Sevgili Mi... Son zamanlar aklıma çok gelir oldun. Sanırım   kendi kendime düşünmekten,   içten içe konuşmaktan  yoruldum. İnsan geri bildirim almak istiyor bazen. Konuştukları, düşündükleri acımasızca eleştirilsin istiyor.Adil olmak o kadar kolay değil, özellikle  kendine karşı. Olamadığım zamanlar vardır . Ama sen de bilirsin ki bilinçli olarak kayırmam kendimi. Mutlaka  göremediğim, atladığım, ihmal ettiğim bir nokta vardır.
Görüşmeyeli kaç ay oldu , saymıyorum artık.Çünkü zaman kavramı anlamını yitirdi bir bakıma. Eskisi gibi acele etmiyorum. Daha bir yavaştan almaya başladım her şeyi. Ama hala takıntılarım var elbette törpülemek istediğim.  Mesela,  sorularıma   cevap verirken   kısa ve net olmayanlar karşısında  gerilme yaşıyorum . O kadar kusur kadı kızında da olur elbet .
Kendime kızgınım sanırım Mi...Yani üzerinde çok fazla  düşünmedim. Çok karışık bir durum bu. Olsa olsa izin verdiğim için kızmışımdır kendime. Hoşgörünün, anlayışın, empatinin fazlası  hem gösterene, hem gösterilene haksızlık biliyor musun? Biliyorsundur tabi. Şimdi "kendine değer vermek" kavramı daha netleşiyor zihnimde. Daha geniş kapsamlı   ele alıp,  karşındakine değer vermenin de ölçüsü bu  diyorum.  Önemsemediğimiz insanların ne yaptığını da önemsemeyiz. Hem susmak, göz  yummak,görmezden gelmek  değer vermekle  çelişiyor değil mi ? Bak yine kendimi aklamaya doğru gidiyor bu yol.
Me...ile  buluştun mu, ( kavuştun mu )  bilemiyorum. Yürekten  istiyorum  mutlu olmanı. Bunun için  kavuşmak  şart mıdır? sorusu  takıldı aklıma. Niye her şeyi sorguluyorum !!!! Can çıkmayınca  huy çıkmıyor . Düz mantıkla yaşamayı öğrenmek  gerek demek ki.    Bazen kendimi her şeye muhalefet ederken yakalıyorum. Aslında amacım  karşı çıkmak değil.   Hep   esnek olma  ihtiyacı belki. Başka  açıdan  baksak, farklı düşünebilir miyiz  diye  sorguluyorum. Ama herkes  hoşlanmıyor işte,  ya da kaldıramıyor diyelim.
Mi..gidişin çok  zamansızdı...
Daha paylaşılacak çok şey vardı....
......

5 yorum:

  1. "Mi..gidişin çok zamansızdı...
    Daha paylaşılacak çok şey vardı...."

    Bu son sözle noktayı iyi koymuşsunuz. Herşey bu sözde gizli. Belki de her şeyi bu cümlelerle anlatmak yeterliydi bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşünülerek yazılmış bir yazı değil Profösör, içimden geldiği gibi ve düzeltmeden...
      Galiba içimi dökmeye ihtiyacım varmış ..

      Sil
  2. insan bazen kendiyle karmaşık bir durumun içinde buluyor hep bir iç hesaplaşma yoluna gidiyoruz bazen acılar dökülüyor bazende içsel yalnızlıklarımız dökülüyor hep bir adım geriden gidiyoruz hayattın yaşanmışlıkları na .. sevmek bazen bir parça ekmeğin kokusu gibi ..

    belki bir gün adresi belli bir mektup yollarız :) ...Çok güzel bir yazı olmuş yüreğine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim sessizkaldım..An'ı yakalayamamak ve hep geriden gelmek kötü ...

      Sil
  3. Çok dokunaklı. Ne yazılır buna bulamadım? Mutlu satırlarla dolu yeni bir mektup mu desem, anı mı desem, ne desem; hani kahve telvesine uygun ifade ile, yazılarınızı okumak dileğimle.

    YanıtlaSil