22.09.2015

YANİ....

Bir gün demiştin ki " Bir insanı çok ama çok seversin. Ama bir sözü, bir mimiği, bir tavrı  seni ondan soğutur. Bir anda her şeyin bittiğini anlarsın.."
Haklıymışsın.... Basitlik..
İnsanın değer verdikleri, anlam yükledikleri, çevresi, zevkleri, yaşam biçimi , hayata bakış açısı kalitesini de belirliyor. Bunun lüksle alakası yok. İnsanı kaliteli kılan  gittiği ya da yaşadığı yer, kılık kıyafeti değildir. Nerede olursa olsun vakur duruşu, kendine has onuru, yaşama gayesi, hedefidir. Bu nedenle eğitimi, mevkisi ne olursa olsun "öz"ündeki sefih duygulardan / arzulardan  kurtulamayan, pençesinde yok olmaya mahkumdur.
Bu demek değildir ki, insan  her anını dolu dolu yaşasın, hep ulaşmak istediği bir hedefi olsun. Elbette ki hayır. Hiç birimiz evliya değiliz, peygamber de..
Hatta hepimizin kendimize göstermekten bile çekindiğimiz zaaflarımız, yanlışlarımız, hatalarımız olabilir. Olacaktır da.. Ama kaliteli dediğim insan bu zaafıyla mücadele eder, hatalarıyla yüzleşir ve onlara savaş açar..
Ama zaafını alıp  önüne kılavuz  yaparsan.... Biter...

5 yorum:

  1. çok hakılısın bazen çok anlam yüklüyoruzç biz düşlediğimiz insanı yerleştiriyoruz o bedene. sonra hayal kırıklığı üzüntü keder...

    takibe aldım bende beklerim sevgiler
    teseturnotlari

    YanıtlaSil
  2. Merhaba , gerçekten de öyle .şuan bu duyguyu bir arkadaşımda yaşıyorum ... Resmen soğudum ,yaptıklarına anlam veremiyorum ...söylüyorum ,yardımcı olmaya çalışıyorum ama eleştiriye açık değil malesef :(
    şimdiden iyi bayramlar diliyorum

    YanıtlaSil
  3. Hoşgeldiniz Yasemin, elbette gelirim :)

    Size de iyi bayramlar Nesrin, anlamıyorsa kendi haline bırakmak lazım belki de..

    YanıtlaSil
  4. Her bitiş yeni başlangıçlara gebe
    Sonbahar olmasa tomurcuklanır mıydı ilkbahar?

    Mutlu bayramlar
    ve daima mutlu başlangıçlar dilerim

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Tabii çok mühim bir konuya değinmişsin..Kaliteli insan olmak başlı başına bir sanat...Bu kadar çirkinliğin ve çirkefliğin içerisinde bu kaliteli duruşu muhafaza etmek bazen güç..

    YanıtlaSil