18.09.2015

BİR KİTAP / BİR FİLM

Saat 19.00 da buluşmak için sözleştiğim arkadaşım geç kalacağını söyleyince, bari yan taraftaki kitapçıdan  kitap alayım da boş durmayayım dedim.Gerçi yarım saat gecikecekti ama huyum kurusun ben her zaman  erken gittiğim için, en az 45 dakika bekleyecektim.
Aslında aklımda olan bir iki kitabı alma niyetiyle içeri girmiştim.  Fakat  ilk anda gözüme çarpan " Erken Kaybedenler"  ismi ile dikkatimi  çekti. Her ne kadar Emrah Serbes'in hiç bir kitabını okumamış olsam da, nette dolaşan birçok sözüne aşina idim. Kitabın arkasını okuduğumda, polisiyeden farklı olduğu yazıyordu, tereddütsüz aldım.
İlk hikayeyi bir solukta okudum. Kitabı kapadım. Yüzümde  gülümseme ,  sanki  farklı bir boyuta geçmiştim. Her hikaye  öyle sıcak, öyle içten ve öyle  samimiydi ki..Sanırım uzun zamandan beri ilk kez bir kitap beni bu kadar etkilemişti..Belki de küçük çocuklara olan sempatimden, bilmiyorum. Her hikaye erkek çocukların  dünyasından farklı bir kesit sunuyor. Galiba "polisiye kitap okumayı sevmiyorum" demekten vazgeçip , Emrah Serbes hayranı olarak diğer kitaplarını da okuyacağım..
Ve "Sefer Tası "
Bendeki Amir Khan 'la başlayan Hint filmleri sempatisi Sefer Tası ile tavan yaptı diyebilirim. İlk kez içinde dans olmayan bir film izledim. İnsanı  çeken, akıcı,  bir o kadar da  garip bir huzur ya da dinginlik veren konusu var.
Film, bazen size çok uzak, hatta hiç görmediğiniz bir insanın , iç dünyanızı , yanıbaşınızdakinden daha iyi anlayabileceğini işliyor. Ruha dokunmayı, ruhsal teması...Yalnızlığın  kimsesizlik olmadığını, bazen bırakın anlaşılmayı, sizi dinleyecek birine duyduğunuz ihtiyacı anlatıyor.
Kısacası okumanız / izlemeniz  şiddetle tavsiye olunur...



7 yorum:

  1. Ben de, hep bir 5 dakika geç kalırım :( onun için bu şans bende asla olamaz ! Hep geç kalma stresiyle gelirim buluşacağımız yere !
    Polisye kitspları okumasını bende sevmem ama ... Sen anlatınca okumak istedim şimdi .. Filme gelince hint filimleri beni sıkıyorlar yaaa ! Ama sen iyi diyorsan !
    Çok iyi anlatmışsın ! Aramıza tekrar hoşgeldin :)

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. anlattığın iki eser de çok ilgimi çekti. hem kitap hem film. serbes i ben de hiç okumadım. geçen kafa dergisinde okudum bir yazısını.. hoşuma gitmişti.
    bunları not alayım..
    selamlar...

    YanıtlaSil
  4. Emrah Serbes İnternete okumuştum bir kaç yazısını kısa kısa sözlerini filan güzeldir kitabına rastlamamıştım iyi oldu bir bakmak gerek
    filimde bir göz atmak gerekmiş :)

    YanıtlaSil
  5. Son cümleleri okudum da gerçekten seni anlayabilecek, yalnız olmadığını hissettirecek kişilerin yanıbaşında olması gerekmez. Hiç görmediğin ve belki göremeyeceğin pek çok kişi konumda olabilir.

    YanıtlaSil
  6. Merhaba! "Sefer Tası" filmini izlemek için hemen not aldım. İzledikten sonra tekrar görüşmek dileğiyle :)

    YanıtlaSil
  7. Eda, sağol canım. Aslında iyi anlattığımı düşünmüyorum, zorlama bir yazı oldu gibi :) Hint filmleri son dönem kalitesiyle dikkat çekiyor bence. Bu filmi izlersen, eminim bakış açın değişecektir .
    Erken Kaybedenler'e gelince. Emrah Serbes'in tarzı polisiye ama bu kitap tarzının dışında. Sıcacık hikayeler var içinde.Pişman olmazsın derim. Fransa'da nasıl kitap temin ediyorsun bilmiyorum gerçi de :)

    Erdem pişman olmayacaksın ..Selamlar..

    Sessiz kaldım, çok güzel sözleri var aslında. "Ayrılık hüzne yakın,unutmak kasvete" sözü çok hoşuma gider ve bu kitaptanmış meğer :)

    O insanlar genelde zaten hep uzakta olur Yolcu ..

    Merhaba ve hoşgeldiniz Elibon :) Görüşlerinizi öğrenmek isterim ..

    YanıtlaSil