13.05.2015

ÖYLE İŞTE....

Çabalıyorum... Deli gibi okuyorum,  uyanmayacakmışım gibi derin uykulara dalıyorum. Saatlerce yürüyorum, nereye gittiğimi bilmeden. Planlar yapıyorum.  Hatta çiçeğimi büyük bir saksıya geçirmeye bile karar verdim bugün. Yeni insanlar tanıyorum senden izler taşımayan. Senin gibi  gülmeyen, konuşmayan.. Nefes alışları farklı insanları dinliyorum, ne dediklerini anlamadan. Huysuzlanıyorum seni çağrıştıran herşeye  karşı. Artık  okumayı da bıraktım bana yazdıklarını.
İnan bana çabalıyorum. Hem de hiç ummadığın kadar. Dur, bu saçma oldu. Senin bi'şey umduğunu düşünmüyorum ki...Ummak benim gibilerin işi çünkü.
Umut etmek...
Hayal etmek...
İstemek..
Beklemek...
Özlemek...
Hatta biraz daha ileri gideyim istersen,
Sevmek...Hiç bir şey beklemeden sevmek demeyeceğim.  Seven ,  sevilmeyi de istemez mi? Hatta sevdiğinden daha çok sevilmeyi.. Tüm varlıklara yetecek kadar,  sonu gelmeyen, hiç eksilmeyen, eşi benzeri olmayan  bir sevgiyi kim istemez ki ?
Ben ve benim gibiler işte bunlarla cebelleşirken, sen ve senin gibiler  yaşar .. Evet evet, yaşar. Aramızdaki tek fark bu aslında.  Yoksa hepimiz  etten kemikten değil miyiz?
Daha bugün  sevgili N' ya dedim ki, "insanlar hayatımıza girer,  bir süre sonra çeker gider. Bizim için de geçerli . Biz de birilerinin hayatına dokunuyoruz. Gidenin ardından üzülmek kadar saçma bi'şey olabilir mi ? Miadı dolan gidiyor. Boş ver, hayatın senin için getirdiklerine bak."
Gördün mü , ara sıra ben de saçmalayabiliyormuşum.
Yok,  öyle  sevmek gibi  falan değil bu.
Ama şundan eminim ki
Tanı(say)dık  sev(er)dik



15 yorum:

  1. Günaydın Telve.
    İnsan en çok geçen zamana üzülüyor. Karşılıksız kalıp evrene savrulan/dağılan o sevgiye bile değil, zamana sadece. Diğerleri yaşarken hayatı beklemeye alanlar için en büyük acı bu sanırım. Benim cephede durum bu en azından. Geçeceğini umalım.

    YanıtlaSil
  2. Sevgi çiçeği açmış göğsümüzde, beklemekten ne gelir çaresizce...Yüreğiniz sevgiyi doruk noktasında yaşayabilir inşaallah...

    YanıtlaSil
  3. yazına çok sevindim.. :) hoşgeldin.. özlettin kendini..
    ne güzeldir umutlu olmak, sevgi dolu olmak...
    çok güzel yazmışsın. yüreğine sağlık..
    sevdiğimiz insanlardan bir zaman sonra bir şekilde ayrı düşebiliyoruz..
    bazan ölüm gibi sevimsiz doğa olayları sevdiklerimizi bizden ayrı düşürebiliyor..
    sevdiğimiz sevildiğimiz insanlarla dolu olsun etrafımız...

    YanıtlaSil
  4. Selam telvecim..hiçbir plan yapmıyorum bi ara devamlı somurtuyordum şimdi tam tersi devamlı gülüyorum...deli gibi hiçbir şey yapmıyorum deli karikatürleri çok hoşuma gidiyor bu aralar...hayatımdan çok giden oldu ve tam yüreğimden vurdu..vardır bir sebebi diyorum..kafam güzel yani bu aralar...ööle iştee:):):)

    YanıtlaSil
  5. yorum yapasım geldi ama ne yazıcam bilemedim.işte öyle..

    YanıtlaSil
  6. Sevmek hangi yosma kaldırımlara gebe kaldı bu sevmek bir balıkçı barınağında gizlenmiş bir umudun ağlarında kalmış sevmek yorgun argın bedenimden dökülen sancılarımın yokluğunda tükendi sevmek hangi lugata kalmış ki bu sevmek denen şey bende böyle işte sevmek ...

    sessiz kaldım .....

    YanıtlaSil
  7. Aslında kimse için değmiyor hayatı, yapacaklarını ertelemek.Hani şimdi moda diyorlar ya, ne geçmiş, ne geleceği düşüneceksin sadece "anı" yaşayacaksın. Doğru galiba. Bie denesen mi?

    YanıtlaSil
  8. bazen sen bırakırsın, bazen o bırakır, bazen bıraktığın halde hep düşünürsün onu, ona halel gelmesin istersin, bazen o seni düşünür hep, sana halel gelmesin ister, ama yine de buluşamazsın, nedendi, nasıldı, niçindi boşuna. 1 el uzatmak yeter bazen. hep mutlu ol.yüreğimiz seninle

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Avare Karınca, geçer tabi ki. Aslında zamanı durdurmamalı. Neleri kaçırıyoruz bir bilsen...

    İnşallah diyelim Furkan :)

    Şahin Bey, aman efendim, asıl mutlu ettiğim için ben mutlu oldum .Etrafımız her türden insanla dolsun bence . Herkese bir şekilde ihtiyaç var ..

    Çoğu blogları okuyorum ama ne yazacağımı ben de bilemiyorum be Levent.. Olsun gelmen bile yeterli ..

    Sessiz kaldım o kadar güzel yorumlar yapıyorsun ki, asıl sessiz kalan ben oluyorum :)

    En uygun zamanı kollayıp, denemeyi düşünüyorum İlhan Bey :)

    E. Karaca çok teşekkür ederim, desteğin için, yanımda olduğunu hissettirdiğin için :)

    Blogspot, ben böyle iyiyim şimdilik :)

    YanıtlaSil
  11. Bu yorum bırakan directory blogspot sitesine bakayım dedim. Hemen ardından Telefonunuz a virüs bulaştı mesajı çıktı. Ne gelirse meraktan gelirmiş. :)

    YanıtlaSil
  12. Üzüldüm, inşallah sorun çözülmüştür. Yorumu da sildim :)

    YanıtlaSil
  13. Ne diyebiliriz ki Telve, sevmek sevilmek içindir. İstemsiz bir bencillik barındırıyor içinde, ama biliyorum sevmek sevdiğine rağmen güzeldir. Sevdiğince sevilmekse Tanrı'nın bazı kullarına hediyesi sanırım ve bu haksızlıkta bazen üzüyor insanı. Tabi şu da var; Her şey sevmekle başlıyor...

    YanıtlaSil
  14. Serkan, sevmekle başlıyor ve bir arpa boyu bile yol almıyor bazen...Öylece yerinde sayıyorsun işte..

    Prenses, cevapladım bile :))

    YanıtlaSil