5.04.2015

ASLINDA BENİM DERS ÇALIŞMAM LAZIM, ZİRA SINAVLAR KAPIDA...

Stabil ; dengeli, düz, oturmuş, kararlı, değişmez... Ve elbette benim hiç sevmediğim bir kelime ve ahval..Bazen kendimden bile sıkılıyorum ben. Ortamdan, insanlardan...Beynimde  fırtınalar esiyorsa hele, aynı hızla mekan değişsin, yanımdakiler  değişsin istiyorum.  Bi'şey yapmayı düşündüğüm anda, daha yapmaya başlamadan sıkıldığım oluyor...
Neden mi?
Dengesiz biri miyim, değil miyim o ayrı bi' konu...  Düşünmek yoruyor.. Sorgulamak.. Sorularla boğuşmak.. Onun için hızla değişmeli her şey...Düşünmekten alıkoymalı beni. En azından yavaşlatmalı...
Ne yazık ki bu aralar stabil kelimesini hazmetmeye çalışıyorum ve sabırlı olmayı öğrenmeye ..... Sakin olmaya, öfkelenmemeye, iç huzurumu  korumaya çalışıyorum...
İlişkinin seviyesi, düzeyi, niteliği ne olursa olsun, insan kaybetmeyi sevmiyorum ben.  Gidenin ardından belki  öylece bakıyorum bazen. Bazen içim yanıyor, yüreğim kanıyor , susuyorum ama sevmiyorum.. Hele  iki kelime etmeden gidenleri anlayamıyorum. Hiç mi söylenecek sözleri olmuyor acaba ?
İyi insan yok. Nasıl herkesin doğrusu farklıysa, iyilik anlayışı da öyle. Kimseye yaranamıyorsun. En güzeli kendine iyi olmak belki de. Bencillik anlamında değil elbette.  İçini, vicdanını rahat   ettirme. Ben cümlelerimi toplayamasam da siz  anladınız .
Bugün dışarı çıktığımda papatyalar gördüm yeşillikler arasında. Muhteşemdi. Bahar gelmiş meğer. Farkında değildim. Oysa hala üşüyorum ben. Ama cidden üşüyorum.
Neyse, çok şükür bu yazıyı da dereden tepeden bahsederek ,  kazasız belasız atlattım.  İçimden geçenleri susturdum :) Duygularıma hakim olmayı öğreniyor muyum ne :))

8 yorum:

  1. Nasıl baharsa ben de üşümeye devam ediyorum.
    Böyle yazı yazarak erteleyorsun,dersini çalış.:))

    YanıtlaSil
  2. benim dün sınavım vardı ve cidden kötü geçti hayır bi de şöyle bir durum var ilk sınav ve eğitim ücreti patrondan geldi, bundan sonrası o sınavı alana kadar cepten gitcek nasıl çok eğlenceli değil mi :):)mezara girerkende sınava tabii tutcaklar galiba beni hahaaaa valla yaaa:):)

    YanıtlaSil
  3. ne güzel anlatmışsın içinde ki susmuş duygularını :) her daim baharlar açsın içinde :) Selamlar Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. ilişki eğer mutluluk, huzur, keyif vermiyorsa aksine ağırlık olmaya yük olmaya başlamışsa her kim olursa olsun uzaklaşmak daha iyi.
    insan çok bencil bir varlık. bencil bir canlı ile ilişki de çok zor. bencilliğinden kurtulup iyi insan olmak çok ciddi ve sürekli bir çaba gerektirir.
    en iyisi çirkinliklerden mümkün oldukça uzaklaşıp güzelliklere bakmak.. özellikle bu aralar doğanın dirilişini, baharın güzelliklerini izlemek harika.

    YanıtlaSil
  5. eflatun - namı diğer platon - der ki:

    Kimseye kendinizi sevdirmeye kalkmayın!Yapılması gereken tek şey,sadece kendinizi sevilmeye bırakmaktır.
    Önemli olan ; hayatta "en çok şey"e sahip olmak değil, "en az şey"e ihtiyaç duymaktır...

    bu belki de kendine iyi olmayı anlatıyo 'Kahve Telvesi'

    selamlar...başarılar...

    YanıtlaSil
  6. baharın geliş yorgunluğunu at bi kenara, şöyle bir silkelen vede ders çalışmaya devam et.. zira sınavların arkasından da üzülmek zorunda kalacaksın:)) bide bu çıkmasın dimi..

    YanıtlaSil
  7. Duygularıma tam anlamıyla Tercüman olmuşsun burada kahve telvem... Derslerinde Allah zehin açıklığı versin !!!

    YanıtlaSil
  8. Bu gün kar yağdı desem... Kış hiç gitmeyecek gibi Mahmut Bey..

    Ömrümüz sınavlarla geçiyor be Prenses..Asıl sınav da öldüğümüzde.

    Amin sessiz kaldım, bi'l mukabele :)

    Güzel söylemişsin de Şahin, akılla kalp her zaman aynı şeyi söylemiyor işte..

    Güzel bir sözmüş Selimhan, teşekkürler ve selamlar..

    Gülin şu gribi atlatayım, hemen başlayacağım , söz :))

    Edacığım, aminnnn diyorum.:)

    YanıtlaSil