3.03.2015

LUCİA DE B.



Aslında çok etkilendiğim bir film değildi.  Sonuna kadar  beni şaşırtacak  bi'şeyler bekledim ama olmadı sayın okuyucu... Belki de kurgu olmayıp,  gerçek bir öykü olduğu için.. Hayat sıradan ve  bizim hayal gücümüz  farklılaştırıyor her şeyi, kim bilir....
Verdiği mesaj güzeldi ama..
Haklı olduğuna inanıyorsan, sonuna kadar dik durmayı bileceksin.
Umudunu yitirmeyeceksin...
Doğru  mutlaka gün yüzüne çıkacak,  sabredeceksin...
En güzeli de kulağın hep vicdanında olacak. Oradan gelen  mırıltıyı bile es geçmeyeceksin..
İnsanı  çevresine, olaylara, insanlara en çok da kendisine karşı  öfkelendiren şeylerden biri de vicdanına kulak tıkaması sanırım.. Engelleyebileceği haksızlıklar karşısında susarak ortak olmak.. Vermesi gereken tepkiyi  verememek.
Sonuç ne olursa olsun, kendi zararına olsa bile,  doğrunun ortaya çıkmasına  seyirci kalmamalı insan....Ne yapması gerekiyorsa  yapmalı..



3 yorum:

  1. Gerçekten hayat aslında basit. Bu doğrultuda yaşarsan gerçekten çok da kolay. Fakat biz insanlar neden hep macera arıyoruz? Hayattan olağanüstü şeyler bekliyoruz hep ve yoruluyoruz?

    YanıtlaSil
  2. Verdiği mesaj iyiymiş. Evet haksızlık karşısında direnmeli mutlaka insan ve sonuna kadar hakkını aramalı... Ha ooldu da bir şekilde hak yerini bulmadı ya da buldurtmadılar o zaman da ilahi adalete sevketmeli...Biline ki,burada kalan hak öte tarafta asla kalmayacaktır.

    YanıtlaSil
  3. İnsan olduğumuz için Yolcu...İnsan olduğumuz için..Sıradanlığı ve basitliği sevmiyoruz. Oysa her şeyi basite indirgeyince güzel hayat..

    Bir Hayal Kur, bu zamanda her şeyi ilahi adalete teslim eder olduk ne yazık ki..



    YanıtlaSil