13.03.2015

GİTME DUR DİYEMEDİM YAAA!!!!

Son 10 gün içinde üçüncü kez, üç kişi dışarı çıkmamızın ardından eve dönüşte  ..Hah sebebini buldum, bu kez takım değiştirmeyi unutmuşum. Sanırım ondan sebep bu başıma gelenler... Neyse, bahçemiz büyük ve  karanlık. Ben de arka bahçeden dolaşıp eve girmeye çalışıyorum.  Sağ tarafımda bir  gölge hissedip döndüm sayın okuyucu. Ya hu bu sayın okuyucu  da nereden dolandı ki dilime. Hangi blogda gördüm de ç/aldım acaba. Rica ediciim, sahibi kimse gelsin alsın..
Sağıma dönmemle birlikte  ikinci kat balkon kenarında, klima ünitesi üzerinde konuşlanmış bir adam gördüm. O şaşkınlıkla  " n'apıyorsun sen orda " dedim.  Sorulabilecek en saçma soru. Hani otobüs falan bekliyorsa, " burdan geçmez, iki adım ötede metro var oraya git" diyeceğim ..Bi'şeyler geveledi de, ne olduğunu anlayamadım.  Bağırdım avazım çıktığı kadar. Lakin,  basiret bağlanması böyle bi'şey sanırım. "İmdat " diyeceğim yerde, "Kefilllll" diye bağırıyorum .. Kefil, apartman görevlimizin  adı.  En alt katta oturuyor. Kim ,  hangi sebeple koymuş bu adı bilmiyorum . Adamı ne zaman görsem, bankadan kredi çekesim geliyor. Nasılsa kefil hazır. Zavallı ürkmüş olacak ki,  hemen yere atladı o yükseklikten. Ben bi' kez  daha bağırdım ama nafile.. Üstelik olduğum yerde çakılı duruyorum. Üstüme doğru yürüse, çantamı alıp gitse yapacak  bir şey yok.  Kaçtı gitti bizimkisi.. Hani ellerimin arasından kayıp gider gibi..  Kimse duymadı ya hu. Çok bozuldum çookk. Apartmanın önünde saldırıya uğrasam kimsenin ruhu duymayacak demek ki.
Kalakaldım  oracıkta. Benim kaderim mi  acaba gidenlerin arkasından  bakmak diye uzun uzun felsefi  iç  konuşmanın ardından eve girip, komşumun kapısını çaldım. Dediğine göre  nefes alamıyormuşum. Üzülünce  nefes alamam da demek ki, korkunca da  alamıyormuşum..
Sonra aldı mı beni bi' düşünce. demek ki ben evde yalnızken, evimin duvarlarında örümcek adamlar dolaşıyormuş. Demek ki her akşam  bayrak töreni gibi panjurlar kapatılıp, sabah aynı törenle açılacakmış. Ben daha 3 gün önce gecenin 2.30 unda evden çıkıp havalanına gittim. Ya o anda biri olsaydı, kesin  helvam kavrulmuştu.
Son zamanlarda insanlar çığırından çıktı. Hayır saat daha 22.00 bile olmamış, bu neyin kafasıdır erkenden hırsızlığa çıkıyorsun.
Bu memleket gün geçtikçe yaşanmaz bir hal alıyor, benden söylemesi...


7 yorum:

  1. Çok güldüm ama anlatım tarzına. Olay çünkü kötü. Daha dikkatli olman için bir uyarı olsun sana.

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel yazmışsın telve, gülümseyerek okudum. Kelimelerle ne güzel oynamışsın. (:

    YanıtlaSil
  3. Galiba akşam ezanı okunduğunda eve girmek lazım bundan böyle... Öyle der atalarımız..Gülmenize sevindim Kadriye :)

    Sağol Ali, senin kadar olmasa da...

    YanıtlaSil
  4. "Kefil" ayy ne güldüm. Ya çocuğum akşam hava kararmadan ben sana eve gir demiyor muyum ne işin var oralarda he :)))

    YanıtlaSil
  5. oy oy oy


    gülerek okudum lakin büyük geçmiş olsun

    bir adet köpecik bulundur bence:) hem kibirliden de kurtulmuş olurum böylece:)

    YanıtlaSil
  6. Olayı bu kadar yumuşatarak anlatman çok hoş tabii de sen yine de dikkatli ol ama KORKMA ben varım :)

    YanıtlaSil
  7. Haklısın Hamiyetciğim, bundan sonra müezzin minareye, ben eve :))

    Narda, ne istiyorsun benim pisiciğimden anlamadım ki :) Ben ondan vazgeçmem, vazgeçemem, hiç boşuna heveslenme :)

    Sen bi'tanesin Zeynebb :)

    YanıtlaSil