1.01.2015

APOCALYPTO



Yılbaşında film izlemekten daha parlak bir fikir olamazdı benim için.  Ama  nasıl olmuş ta bu filmin adını daha önce  duymamışım, şaşırdım doğrusu. Eh ne yapalım, bu kadarlık kusur kadı kızında da olur...
Mel  Gibson'un Farhad Safinia ile  senaryosunu yazdığı ve yönettiği bir film.
İnternette zaten filmle ilgili bir çok bilgi edinebilirsiniz. İlaveten diyorum ki,  insanın / insanlığın karanlık bir tarafı var sayın okuyucu. Yaşadığı yüzyıl, kaydettiği ilerleme, içinde bulunduğu çağ ne olursa olsun, asla  yok edemediği, saklayamadığı, bastıramadığı vahşi ve acımasız bir tarafı var işte. Maya halkının kan, vahşet ve acımasızlık dolu hayatından kesitler verirken, günümüzde de aslında hiç bir şeyin değişmediğini görüyoruz. Güçlü olan, zayıfı ezmeye hala devam ediyor ne yazık ki. Belki yöntem farklı, belki daha akıllıca  ve kurnazca..Ya da pervasızca... Ama insanlığın ilk gününden bugüne kadar  saflığından hiç bir şey kaybetmemiş  vahşet...Günümüzde de devletler işgal ediliyor, halka zulmediliyor,  kadın - çocuk ayrımı yapmadan insanlık dışı muameleler  sürüyor ne yazık ki..
Filmin ana teması hakkında yazılanlar açıkcası pek de umurumda değil. İster Amerika'yı protesto etmek için olsun, ister hristiyanlığa sırt çevirme mesajı verilmiş olsun, filmin bir solukta izlenmesine engel değil hiç birisi. Bir babanın oğluna  korkusuzluğu aşılamasını,   oğulun, atalarından gelenlere sahip çıkmasını, ailesine kol kanat germesini, umudunu kaybetmeyenin sonunda mutlaka kazanacağını gördüm ben...

İzlemenizi tavsiye ederim :)


15 yorum:

  1. Geç izlediğine üzüldüm, gerçekten mükemmel bir filmdi… (:

    YanıtlaSil
  2. film izlemeyi sevmeyen biri olarak,bir gün canım sıkılır da yapacak bir şey bulamazsam evde,bu filmi aklıma kazıdım...mutlu yıllarr:)

    YanıtlaSil
  3. Bencede sahane bir film, bende seneler önce bakmistim sonra gecen yil tekrar baktim ve yine hic sIkIlmadim, cok gercekci cekmisler, oyuncularada hayran kalmistim :)

    YanıtlaSil
  4. Ne yalan söyleyeyim ben de daha önce hiç duymamıştım bu filmi :) Ama en kısa sürede izlemeye çalışırım :) Bu arada blogunuzu takibe aldım hneüz çok yeni olsa da benimkine de beklerim http://kitapsandali.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  5. Umut varsa, hala yaşam var demektir.

    YanıtlaSil
  6. Bu film en sevdiklerim arasındadır Telve. Zamanı ne olursa olsun her zamanda kendini düşünen şeref yoksunu insanların zalimliklerine şahit oluyoruz ne yazık ki..

    ve yeni yılda bu tip insanların azalması dileğimle... Mutlu yıllar Telve...

    YanıtlaSil
  7. Geç izlemişsin bende şaşırdım.

    YanıtlaSil
  8. Bloğunun üst tarafında "oncontextmenu='return false' onselectstart='return false' ondragstart='return false' " diye bir şey görünüyor görmemişsen diye söyleyem dedim.

    YanıtlaSil
  9. Harika bir film. 4-5 sene önce izlemiştim. Emeğine sağlık Bana da beklerim http://mutfakhazinem.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  10. Çok önce seyretmiştim.Maya Uygarlığı ilgi alanımda.Emekliliğimde,uygun bir zamanda gidip o uygarlığın bıraktıklarını görmek istiyorum.Tarihin içinde dolanırken o havayı solumak güzel olacaktır.

    YanıtlaSil
  11. Bu filmi duymuştum ama içeriği hakkında bilgim yoktu. Maya uygarlığı, insanın vahşi doğası, v.s ilgi alanımda. Bu filmi izlelenecekler arasına kaydediyorum. Teşekkürler paylaşım için.

    YanıtlaSil
  12. Ali ben üzülmekten öte, utandım :))

    Kelimelerle Dans, ben severim film izlemeyi.. Bence güzel filmlerden başla, sen de seveceksin.Mutlu yıllar:)

    Viva Makyaj, kesinlikle tekrar izlenebilir bu film..

    Hoşgeldiniz Rümeysa, tabi ki gelirim, en kısa zamanda..

    Umut hayatın omurgası Hamiyet..Sevgiler arkadaşım:))

    Ah be Serkan, binlerce yıldır azalmamış böyle insanlar..İlk insanlık tarihiyle, Kabil'le başlamış herşey... Kıyamete kadar da gidecek korkarım ki.

    İlk İnsan, gerçekten utandım şimdi :((
    Böyle bir yazıdan İnya da bahsetmişti. Ama ne anlama geliyor, nasıl kaldırabilirim bilemedim..

    Teşekkür ederim Mutfak Hazinem, gelirim elbette.. Hele pastayı görünce koşa koşa :))

    Mahmutun Güncesi, aslında gerçekten ilgi çeken bir uygarlık. Araştırmaya değer. Ben de en kısa zamanda onlarla ilgili bir kitap okumak, bilgi edinmek istiyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir tavsiyem var o zaman, Celda 211. Beğenmeyebilirsin ama konusu güzel. (:

      Sil
  13. Erdem mutlaka izleyin derim :)

    YanıtlaSil
  14. Korkarım ki Telve... Kıyamet ya da başka bir şey artık her neyse bitsin de yeni bir düzene girelim daha insani fikirlerle dolu... :)

    YanıtlaSil