14.07.2014

.......

Dinleri, düşünce sistemlerini, ideolojileri inceleyin. Büyük bir kısmının temel amacı, toplumun huzurunu, bireyin mutluluğunu sağlamaktır. Ama zamanla  yetersiz kalırlar, olumsuz netice verirler. Yerine yenisi gelir ya da  aranır.
Sebebi ise teoride mükemmel olmalarına karşılık, tabi olanların uygulamada sergiledikleri aksaklıklardır. Çoğu zaman bu ayrıntıyı gözden kaçırıyoruz...

7 yorum:

  1. Ayrıntıya bakmak istemiyoruz, çünkü anlam ayrıntıda gizli...Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
  2. Bu cümleleri yazan sen misin?Cidden!
    Yani birileri bunu düşünebiliyorsa ,benimdir <3

    YanıtlaSil
  3. Ve kaçırılan ayrıntıyı yakalıyorsun :)

    YanıtlaSil
  4. Bir keresinde projeyi çizen arkadaşı aramıştım.İyi güzel hoş çizmişsin ama sen bunları gelip ellerinle yapabilirmisin ? demiştim.Gerçeği kim çizebilir ki ?

    YanıtlaSil
  5. Ya da tam teslim olmayıp, işimize gelenleri ele alıyoruz Furkan :)

    Plaza Sesi, kendimden şüpheye düştüm bir an .. Ama eminim ya, ben yazdım ve düşüncemin arkasında da duruyorum..

    Duygu Seçer, yakaladığımı bırakmam umarım :)

    Gerçek, hep aramak ve bulduğumuzdan şüphe etmek zorunda olduğumuz bir kavram gibi sanki...

    YanıtlaSil
  6. Waw Waw Waaaw.. Bu yazıyı yeni gördüğüm için özür dilerim öncelikle Telve, Bu kadar zaman bu detayı yakalayan ender insanlardan birisin söylemeden geçmeyim ve sonuna kadar katılıyorum. Birçok araştırmamın sonucunda çıkan bilgilerin önemli tezlerden birisi de buydu. Ortak noktaları yani. İnsanlık zamanla inancı yitiriyor(ki bu yitirme süreci binlerce yıl sürüyor) kimine göre Yaratıcı bunu anlıyor ve yeni bir din gönderiyor kimine göre de insanoğlu yaşamı anlamlandırmak için yeni bir din yaratıyor. Sonuç olarak dinler insanlar var olduğu müddetçe devam edecektir. Bir şey ihtimal sürecindeyse o şey yok edilemez var edilemez oranında.

    YanıtlaSil
  7. Bu güzel yorumundan sonra sadece teşekkür edebilirim Serkan ...

    YanıtlaSil