11.05.2014

MADEM KEDİDEN KORKUYORDU.....



Dün hayatımın en özel ve güzel günlerinden biriydi. İlkokul öğretmenim ve 6 arkadaşım, Denizli 'den İzmir'e bana geldiler. Onları evimde ağırlamak, misafir etmek   beni çok mutlu etti. Arkadaşlarımdan biriyle ilk kez karşılaştık. Ama ne sıcak bir kucaklaşmaydı :) Sanki  araya 5-10 gün girmiş gibi, aynı samimiyetle..
Gerçi hafızam ne yazık ki onlarınki kadar iyi değil. Bir çok şeyi hayal meyal hatırlıyorum.. Ama  asla unutamayacağım anılarım da var.. Mesela öğretmenimizin çok disiplinli olması. Bu yaşına rağmen hala  hafızası ve aklı bizden iyi işliyor..
 Biz diğer sınıflardan yarım saat erken gelir, bahçede sıraya dizilirdik. Ev ödevlerimiz zil çalmadan bakılırdı. Korkardık öğretmenimizden. Ama bir o kadar da sever, saygı duyardık. Tembelliğe  müsamahası olmazdı. Azıcık dayak yediğimiz de olurdu tabi :)) Gerçi ben sıra dayağı hariç, hiç dayak yemedim. Pek uslu bir öğrenciydim övünmek gibi olmasın :) Şimdi  çoğumuz okuyup bir meslek sahibi olduysak, O'nun temelimizi iyi atmasındandır. İyi okul arayanları  anlayamam bu nedenle. Önemli olan öğretmenin iyi olmasıdır bana göre. Özel okul, devlet okulu  ayrımı  sosyalleşme açısından, ufkun  geniş olması bakımından  değerlendirilebilir. Neyse, bu çok tartışılacak bir konu , geçelim...
Bir çok arkadaşımla faceten de  görüşüyoruz. Malum, evimizin bireyi, canımız, ciğerimiz bir kedimiz var.  Her halini,  gök görmediğin bir kedisi olmuş kıvamında  paylaşıyorum. Evde de görünce aman pek sevdiler. Ama bizimki ağır abi rolünde. Pek pas vermedi. Yine de sıkıştırıp, kucaklarında  fotoğraf çektiler sırayla. Tabi bu arada öğretmenimiz  kediden korktuğu için, salonda yalnız kaldı bir müddet. 
Ritüel sona erdiğinde  mutfağa geçtim. F. yanıma gelip kulağıma fısıldadı " Kız Telve, madem öğretmenimiz kediden korkuyordu, bizim oğlanların niye aklına gelmedi, sınıfa bir kedi soksalardı da o kadar dayağı yemeseydik " :))


7 yorum:

  1. yazı öyle tatlı ki. bir de minnak fotosu var. oyy :)

    YanıtlaSil
  2. Yazı minnak sayesinde tatlı zaten :)

    YanıtlaSil
  3. kendine haksızlık ediyosun :)

    YanıtlaSil
  4. kendime haksızlık etmede üstüme yoktur :))

    YanıtlaSil
  5. ne güssel olmuş buluşmanız.onca zamandan sonra... Benim tek bir arkadaşım yok ilkokuldan kalma...anla ne biçim biri olduğumu :p

    O ağır abinin de hakkından gelicem nasılsa bi' gün:p

    YanıtlaSil
  6. Tebessümle okuduğum bir yazı gerçekten harikaymış :)Teşekkürler...Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
  7. Ha haa Nardacığım, o kadar kolay değil, biz sevgimize de sevdiklerimize de sahip çıkmasını biliriz ve Behlül'ü sana yedirmeyiz :))
    Ya boşver, arkadaşın olarak ben yeterim sana . Ama bilinçaltına hasar verecekse, Eylülde yazılırız bir ilkokula, okul arkadaşın oluveririm senin.. Nasılsa bir haftada mezun ederler bizi... Yani ederler di mi ... Ederler mi ki ???

    Benden de size selam ve dua Furkan Yetek.. Tebessüm ettirebildiysem ne mutlu bana :)

    YanıtlaSil