25.04.2014

..........
Sonra işte, her şey anlamını yitiriyor  birden. Ya da sıradanlaşıyor.  Ne kadar safmışım diyorsun,  pembe gözlük takmışım hep, inanmışım,  güvenmişim.... Tutup kendini dibe batırıyorsun kısacası.  Ohoo, senin bana yaptığın ne ki diyorsun kendi kendine. Bak sen şimdi gör, bir insan dibe nasıl batırılırmış deyip,  yükleniyorsun acımasızca.. En ağır lafları söylüyorsun kendi kendine. Aynanın önüne falan da geçmen gerekmiyor. Yolda yürürken, işini yaparken, otobüs beklerken, hatta bir film izlerken..... Hangi taraftan saldırsan yetmiyor, tatmin olamıyorsun.  Darağacında sallandırsan ruhunu, hani belki bir nebze rahatlayacaksın...Öyle demeseydim, şöyle yapmasaydım...lar havada uçuşuyor. Hiç doğru bir hamle bulamıyorsun, tüm iyiniyetine rağmen üstelik.
Oysa moda çok farklı bugünlerde. Müthiş bir "self servis"  furyası var. Kendini seviyor insanoğlu.  Bu sevginin gölgesinde her daim aklıyor kendini. İşin içinden çıkamamak gibi bir durumu yok üstelik. Her durum ve şartta haklı çıkmayı beceriyor. Zaten kural belli, haklı çıkamadığı durumlarda , " mutlaka O bi'şey söylemiştir de ben ondan böyle davranmışımdır"  kuralı  geçerli. Neticede ağır tahrik varsa, beraat kaçınılmaz yani. Hatta tutup kendini,   alnından öpüveriyor malum, insanoğlu....
Kendine gösterdiği müsamahanın zerresini başkaları için  kullanmıyor. Hep kendine cömert.  Ama başkasının  tek bir  hatasına tahammülü yok. Hele bir açığını bulmasın, yerden yere vurmakta hiç çekinmiyor. Kusursuz ya kendisi ne de olsa. Hiç  hatası yok ya, hatta küçük dağları yaratmışlığı bile vaki ya..
Yalnız kaldıkça daha çok seviyor kendini insanoğlu. Elinde kalan son kaleyi de teslim etmemek için canını dişine takıyor.
Ve kendine sarıldıkça, daha çok yalnızlaşıyor, çünkü başkasına yer kalmıyor....
Yalnızlaştıkça daha saldırgan oluyor...
Daha acımasız...
Daha kırıcı....


7 yorum:

  1. Öyleyse düzene ayak mı uydurmalı, kendin olmaktan vaz mı geçmeli :)
    Bir şey diyeceğim; boşver diğerlerini, kendine şans ver biraz.
    Hadi gül bak gül işte böyle :)

    YanıtlaSil
  2. "Yalnızlaştıkça daha saldırgan oluyor."

    Bu cümle üzerinde düşündüm biraz. Ben de bazen insanlardan uzaklaştıkça arınabilir miyim diye düşünmekteyim. Onlarla zihnim ve kalbim kirleniyor gibi. Ama bu imkansız. Sanırım mücadeleyle geçmeli tüm ömrümüz.

    YanıtlaSil
  3. Bak hayat geçip gidiyor ve inan hiç boşa geçsin ve hüzünle geçsin istemezsin onun için seni üzenleri derleyip toparlayıp koy bir sepete sonrada salla denize :) Yüreğin umuda yelken açsın ve sen hep gülümse :)

    YanıtlaSil
  4. Olmaz be Pe Hito, herşeye rağmen insan kendisi olmaktan vazgeçemez, vazgeçmemeli :)

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Yolcu, insanlar üzerek, kırarak , yargılayarak ... kirleniyor ne yazık ki ...Bunun çözümü olmasa da mücadeleyi bırakmamalı.

    YanıtlaSil
  6. Bu güzel cümleler için teşekkür ederim Hamiyet.. Hepsini rüzgara savurdum :))

    YanıtlaSil