12.07.2013

........

Ailede baba çok otoriter ise, o evde yetişen erkek çocuk , silik kişilikli bir adam olup çıkıyor..Sorumluluk almayı beceremeyen, problemlerle karşılaştığında  görmezlikten gelen  bir adam..
Ailede baba zayıf kişilikli, silik karakterli ise eğer, o evde büyüyen erkek çocuğu anne himayesinden kurtulamayan, ana kuzusu bir adam oluyor..Hayatının  ilerleyen dönemlerinde,  karşısına çıkan problemlerde panikliyor...
Otoriter babanın oğlu, annesine acıma ağırlıklı öfke duyuyor..Bu otoritede en çok ezilen  annesine bir yandan acırken, diğer taraftan bir çıkış yolu bulup hem kendisini hem çocuklarını kurtaramadığı ve zulme maruz bıraktığı için öfkeleniyor..
Silik kişilikli babanın oğlu ise, annesine karşı saygı (ya da hayranlık ) ağırlıklı öfke duyuyor...Babanın dolduramadığı otorite ve  güçlü kişilik, annesine karşı hayranlık uyandırırken, yaradılışa ters olarak bir kadının himayesinde ve hükümranlığında olmayı kaldıramayıp öfkeleniyor...
Oysa ailede babanın kuşatıcı olması , korku yerine saygı uyandırması gerekir...






7 yorum:

  1. bu ailelerden biri tanıdık gibi...

    YanıtlaSil
  2. Benim gözümü de biri ısırıyor ama...aynı aile mi bilemedim...:)

    YanıtlaSil
  3. anne-baba olsunda nasıl olursa olsun diye düşünüyorum ben..
    Neden diye sorarsan şöyle cevap vereyim..
    Askerdeki psikopat,sabıkalı, kolları façalı, madde bağımlısı kişilerin hemen hemen hepsinde ya anne ölmüş ya baba yada anne baba ayrılar...
    Çocuklarda sokakta kendi kimliklerini aramış durmuşlar.
    O yüzden bir çocuğun anne- babası olsunda, nasıl olursa olsun diye düşünüyorum..

    YanıtlaSil
  4. Haklısın Dönence, anne baba olsun illaki..Ama iyi bi anne - baba olsalar daha iyi değil mi ?

    YanıtlaSil
  5. Kabul etsek te etmesek te öyle bir ailede yetişmiş olsak ta doğru olan bize yapılan yanlışları devam ettirmek zorundamıyız,kendimizi düzeltmek elimizde değilmidir.?

    YanıtlaSil
  6. Bence yalnış düşünüyorsun,
    örnek ben, Babam kesinlikle otoriter bir insandı.
    Ben öylemiyim peki; hayır,
    Tam tersine dünyanın yükünü omuzlarımda taşıyabiliyorum, sorumluluk mu en büyüğünün üstesinden geliyorum.
    Bence baba zayıf kişilikli olunca çocuğuda zayıf oluyor. Örneğide var ama yazamam, okurlar falan ... ((:

    YanıtlaSil
  7. Cansu, elbette hataları, yanlışları devam ettirmek akıl karı değil.. Ama düzeltmek her zaman mümkün olmuyor ya da çok zaman alıyor..Tabi bu arada çok bedeller de ödeniyor..

    Ali, tabi ki yanlış düşünüyor olabilirim. Çünkü bu işin ehli değilim. Ama etrafımda her iki türden ailede yetişmiş öyle çok insan var ki.. Ya onlar bu konunun istisnası, ya da sen.. :))

    YanıtlaSil