8.04.2013

EVLİLİK AKDİ...

" Cidden anlamıyorum" dedi.."Siz kadınlar ne istiyorsunuz?"...
Benim bildiğim her kadının ne istediği farklıdır. Çünkü insanların öncelikleri farklı. Ve eminim ki, herkes istediği  neyse, bunu karşı tarafa mutlaka dili döndüğünce aktarıyordur..
İşte evlilik ya da birlikteliği güzel yapan, dört dörtlük insanların birbirini bulmaları değil,  insanların önceliğini bulmalarıdır.
" Bence evlilikler, 5 yılda bir yenilenen sözleşmeye tabi olmalı"...
Bu fikri Hülya Avşar da atmıştı ortaya..Ama olmaz, mantıklı değil.. Sen evlen, 2 sene sonra çocuk için işinden feragat et, doğur, büyüt.... Sözleşme yenileme zamanı hoppp kapı önündesin..Çocuk ne olacak o ayrı konu..
Ben diyorum ki, insanlar evlenmeden önce mutlaka ve mutlaka 2-3 aylık kursa tabi tutulsunlar, kurs sonunda kişilik testleri yapılsın, şiddet  bağımlısı mıdır, madde bağımlısı mıdır, sorumluluk sahibi midir.....ne menem şeyse ortaya çıksın..Durumun vehametine göre, kurs tekrarlansın, tedaviye yönlendirilsin...Hatta 5 yılda bir testler tekrarlansın..
Saçma demeyin..İşe başvurduğunuzda sabıka kaydı istenmiyor mu? En azından ehliyet almak istediğinizde.. Yani sizin  bir arabayı kumanda edebilmeniz için sicilinizin  temiz olması gerekirken, aileyi çekip çevirmeniz daha mı hafife alınır bişeydir ki bu fikir saçma olsun ? Arabanızı mutad aralıklarla muayeneye götürüyorsunuz,  kadın - erkek, ailenin  yapı taşı ise, onların da bakımdan, kontrolden geçmesi gerekmez mi ?
İşte o zaman boşanmalar azalacaktır, kadın şiddet görmeyecek ve canından olmayacaktır, bugünün mutsuz çocukları ,geleceğin problemli  insanları ortalıkta kol gezmeyecektir...Kadını, erkeği ile mutlu bir toplum istiyorsak,  ciddi önlemler almamız gerekir bence...




8 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Evlenmek içgüdüsel bir baskı.. Her gencin aklında işim gücüm yerine gelsin hemen sevdiğimle evleneceğim fikri var.. Evlilik işten güçten ve sevgiden çok daha fazlasını istiyor bence.. Bir tür idareceliktir.. İdarede karşılıklı olması gerekiyor..
    İdare bilincide kolay kazanılmıyor.. Bir kaç yuva dağılıyor ancak öyle tecrübe kazanılıyor..

    YanıtlaSil
  3. Blogger / Çok eski değilse okumuşumdur mutlaka, ama yine de bakacağım.. Haklısın insanda bitiyor herşey...

    Dönence / Yani dağıtmadan öğrenilse olmaz mı... Evliliğe hazır olmak gerekiyor..Az daha hayatımı yaşayayım, işimi gücümü yoluna koyayım cinsinden değil bu hazırlık. Ama böyle anlaşılıyor nedense...

    YanıtlaSil
  4. haklısın canım ciddi bir olay ve hafife alınmalı...

    YanıtlaSil
  5. Devinim.. Çok basite indirgeniyor ne yazık ki, nasılsa olmadığında bırakırım olur biter diye düşünülüyor sanırım..

    YanıtlaSil
  6. Bence öncelikle insanlara kendini tanıma ve olaylara mantıklı yaklaşma eğitimi verilsin.Ben sorumsuz ve rahat bir insanım.İdeallerim yok.Tuttuğumu koparmam.Onun için baskın bir karakterle zorlanırım.Onu yap bunu yap.Üstüne titizse tam yandık.Bir de mükemmelliyetçiyse tamam.Salonundaki ampul yanarsa,en ihtiyaç olmayan odadan sökerim oraya takarım ve hemen ertesi akşam gelirken ampul almam.Aklıma gelmez böyle biriyim.O yüzden ilerde sıkıntı yaşamamak adına seçimimi düzgün yapmalıyım.Herkes özen gösterse de buna boşuna aylarca karşımızdaki insanı istediğimiz kalıplara sokmaya çalışmasak mutluluk uzak değil.Sadece emek istiyor.

    YanıtlaSil
  7. Kendini ne güzel anlatmışsın ve ne kadar iyi tanıyorsun :) Bir insanı olduğu gibi kabul etmek ne kadar zor bir bilsen...

    YanıtlaSil
  8. Kabul etmek zorunda değilsin.Sana en uygunu seçmelisin.Ama bizim gözümüz genelde kör oluyor mantık devredışı kalıyor aşk mevzularında.

    YanıtlaSil