13.02.2013

HATIRALAR BAZEN GÜZELDİR...



   Hayatımda benim kadar dağınık birini görmedim..Neyin nerede olduğunu asla bulamam. Çünkü en olmadık yerlerden çıkar. Misal, daha geçenlerde bir yüzüğümü kaybettim. Tamam  maddi değeri yoktu ama hatıraydı....Üşenmedim, iğrenmedim çöpü bile karıştırdım, acaba yanlışlıkla gitti mi diye.. Bilin bakalım nereden çıktı ?  Buzdolabındaki  biber poşetinin içinden..Muhtemelen  elimden kayıp içine düştü. Tamam bu anlattığımın dağınıklıkla ilgisi yok ama, "en olmadık yer"  kısmı tutuyor en azından :))
    Tabi insan kendisi dağınık olunca, çocuklarına da bir şey diyemiyor. Rol model olmak lazım ya.. Zaten evden bir kaç gün  uzaklaşmışsam, odalarına  girmeden önce besmele çekerim. Malum çarpılma  tehlikesi var. Sonra gaaayet  sakin bakmak lazım. Hırsız varrrrr diye bağırabilir insan gayri ihtiyari...Bir de kedi eniğini kaybetse bulamaz derler bizde. Kedimiz var  da, eniği yok çok şükür..
    Asıl konumuza dönersek, bir fotoğraf arıyordum. Ama öyle Ajda Pekkan'ın  " çerçeve değil, resim arıyorum" türünden bir fotoğraf  değil.. İşte o fotoğrafı ararken elime çooook eski yıllara ait bir kaset geçti. Teyp olmadığı için dinleyemiyorum ne yazık ki..
    Üniversite yıllarında , can sıkıntısından herhalde,  sesimizi kasete alıp dinlemek istemiştik. Ama ne söyleyeceğiz , ne yapacağız anlaşamadık . Her sene değişen ev muvcuduna göre, o sene sanırım 5 kişiydik. Edebiyat fakültesinde okuyanlar da var aramızda. Bir arkadaş Necip Fazıl'ın Sakarya Türküsünü okuyalım dedi, bi başkası ille de eğlenceli bir şeyler olsun diye , düriyenin kalaylarını  istedi. Tabi hemen demokratik bir yöntemle oylama yaptık şiir kazandı.. Biz büyük bir ciddiyetle şiiri okuduk,  kayıt tamamlandı, dinlemeye başladık... Ama  gülmekten de öldük.. 4  arkadaş  harıl harıl iştiyakla şiir okurken, arada ağlamaklı bir ses karışıyor..." düriyeeee......düriyeeeeee..."  Katletmişti şiirimizi, ama hafızalarda  hoş  bir anı oldu..
    Kaset sayesinde o günlere gitmek güzeldi.. Öğrencilik yıllarım sanırım benim en mutlu olduğum zamanlar....
    Sahi, teybi olan var mı ? 









13 yorum:

  1. bende artık şu üniversite yıllarımı bitirip geri dönüp özledim diyeceğim günleri görmek istiyorum yaaa :))

    YanıtlaSil
  2. Artık kaseti bırakalım cd çalarlar bile tarih oldu herhalde. Mp3ler çıktıktan sonra. Belki o da tarih olmuştur. Ben artık takip edemiyorum. Yaşlı moduna girdim.

    Bizde de "fare yavrusunu kaybetse bulamaz" derler. :)

    YanıtlaSil
  3. buzdolabında yüzük bulunuyorsa teyip her yerde bulunabilir :) tavan arasına bak derim

    YanıtlaSil
  4. Bende bu sorunun cevabını aradım geçende.Ablamın balkonunda bir müzik seti değil satılan o kolonlu molonlu şeylerden vardı o gelmişti aklıma.Oraya gidip dinlemiştim bende de hatırası olan bir kaset vardı.Ama taa lise zamanlarından.Bu arada en güzel zamanlar universite yıllarıydı bu sorumsuz ama endişeli halimden o zamanlar endişe kısmı çıkarılmış vaziyetteydi.Evet endişelerim var.Bir blogger ın dediği gibi büyüyünce sick and minded tiplerden olmaktan korkuyorum.

    YanıtlaSil
  5. benim teyp var ama yanımda değil :))

    bugün benim doğum günüm, havai fişekler patlasın please :)

    YanıtlaSil
  6. kar Tanesi / hiç tavsiye etmem, bu günleri çok özlüyor insan, hayatının geri kalan kısmında.. tadını çıkar..

    Yolcu / Yaşlılık diye bir şey yok ya, yeter ki ruhun her daim canlı olsun :)

    Dönence / Tavan arası yok ama, bodrumdaki depoyu bi karıştırmak lazım :)

    Toz / Endişe kararında olursa iyidir..Ama korkma, o tiplerden olmazsın..

    Cem / Ben kasedi sana göndereyim o halde, kimbilir yapımcı bir arkadaşın vardır, ünlü oluruz ..
    Ayrıca saat 12 yi geçer geçmez patlattık havai fişekleri, maytapları, İstanbul semaları aydınlanmadı mı yoksa :)) Nice güzel, mutlu, sağlıklı ve huzurlu ikili, sonra üçlü, sonra dörtlü....(yeter bu kadar :)) yıllara...

    YanıtlaSil
  7. çok teşekkürler iyi dileklerin için. bilmukabele.

    YanıtlaSil
  8. o çok sevdiğim kitap şöyle bitiyor...
    sakın kimseye birşey anlatmayın.Herkesi özlemeye başlıyorsunuz sonra.


    teyp meselesine gelince bizde var.köşede bir yerde ama.

    YanıtlaSil
  9. cem;
    tamda gününde doğmuşsun.
    ne güzel tüm sevgili olan insanlar kutluyor.
    düşünsene cadılar gününde doğsaydın.bu korkunç olurdu.:)

    cem iyiki doğdun.

    YanıtlaSil
  10. olanbiten / günün anlam ve önemine binaen bulup da bana hediye edersin belki :))
    Cem işini doğarken biliyormuş :)

    YanıtlaSil
  11. Sorun orda zaten. Benim ruhum yaşlanmış. :)

    YanıtlaSil
  12. Yolcu / Yok yok, sadece yorulmuştur, biraz dinlensin kendine gelir eminim :)

    YanıtlaSil
  13. Ben de ilkokulda hep radyoda müzik programı sunmak istiyordum - hala istiyorummmm- Hep sesimi yeliz fm dinleyicileri şimdi şu var şimdi bu var diye kaydettiğim kasetlerim var :D Teyp de var, dinleyip dinleyip gülüyorum. Hatta bazı şarkıları eşlik bile etmişim :D

    YanıtlaSil